Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Nina Bolt
Oversvømmelsen
Roman
Pris: 289 kr.

Hanna og hendes tolvårige datter Simone er flyttet op i et hus i Nordsjælland, hvor Hanna skal foretage nogle miljøbiologiske undersøgelser af dyre- og plantelivet i vådområderne. Vejret opfører sig ikke normalt. Voldsomme storme og skybrud præger billedet, temperaturerne er høje året rundt. Storme. Oversvømmelser. Naturen er under konstant forandring. Men er det her naturligt? Er det normalt?

Det hus de har lejet, ligger i nærheden af en stor sø, og en nat efter et voldsomt uvejr går søen over sine bredder. Huse står under vand, og mange er blevet hjemløse.

Hanna melder sig til en hjælpeaktion og tilbyder husly til et par af de nødstedte. Et ældre søskendepar, Cora og Carl, flytter ind. Tilsyneladende nogle meget stilfærdige mennesker, der helst vil holde sig for sig selv. Men inden længe viser det sig, at de ikke er helt så tilforladelige, som de ser ud til. Mere eller mindre umærkelige magtforskydninger begynder at indfinde sig mellem husets fire beboere.

Oversvømmelsen er en klimaroman og en psykologisk roman i ét. En fortælling om de kræfter, både ydre og indre, der griber ind i de planer, man har lagt for livet. Om hvordan selv det, der er enkelt og ligetil, hurtigt kan blive kompliceret.

Udvalgte anmeldercitater:

"Nina Bolt er garant for en gotisk uhyggestemning. Også i romanen Oversvømmelsen"
- Politiken

“Vejret afspejler de menneskelige konflikter og omvendt i en dobbelt ekspressiv belysning, og det forstærker effekten af den mindste bevægelse.”
- Jyllands-Posten

"Oversvømmelsen byder på en medrivende læseoplevelse med elementer af gotisk uhygge og med naturen som spændende kulisse for det psykologiske drama. ... en dejlig efterårslæseoplevelse."
- Litteratursiden

 

Læs et uddrag her:


 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737563 - 216 sider - udgivelsesdato: 02.10.15 - omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Nina Bolt
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side