Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Saša Stanišić
Før festen
Roman
Pris: 299 kr.

Natten før festen i landsbyen Fürstenfelde ligger alle og sover. Det vil sige – på nær forskellige personer, der ikke gør det: Færgemanden, som er død. Malerinden, der for første gang vil forsøge at lave et maleri af sin by om natten. Eller Johanna, eventyrfortælleren fra byens museum, hverken hun eller hendes 16-årige søn, som gerne vil være den næste klokker i Fürstenfelde, sover. Heller hr. Schramm, den tidligere oberst, der har mere imod livet end imod rygning.
Ingen vil næste morgen have bemærket indbruddet i bymuseet Haus der Heimat, hvor arkivet i kælderen står åbent. Men der er ikke så meget det, der er forsvundet, som det, der er kommet til, der vil optage de søvnløse.


Gamle historier, sagn og eventyr følger menneskene rundt mellem husene. I denne roman om en lang nat føres deres livshistorier og historien sammen. Før festen er en mosaik af landsbyliv, om de gamle beboere og om de tilkomne, om de døde og om de levende, om dyr og spøgelser. Intet er helt, som det skal være, i denne lille tidslomme, hvor landlig idyl møder moderne affolkning, og hvor tysk Bundeskapitalisme endnu ikke helt har fået bugt med den socialistiske arv.

Saša Stanišić er født i 1978 i Visegrad i Bosnien. I 1992 kom han med sine forældre som flygtning til Tyskland. Hans debutroman ”Hvordan soldaten reparerer grammofonen” (på dansk 2008) er blevet oversat til tredive sprog. Men Før festen blev hans store gennembrud og en tysk bestseller i 2014. Romanen har modtaget flere litterære priser – med den store Leipziger Buchpreis 2014 som den vigtigste.

Udvalgte anmeldercitater:

"Det er en fremragende roman, en ny hjemstavnslitteratur, skrevet af en forhenværende flygtning, der formår at gøre stedet med dets mange dimensioner levende igen."
- Kristeligt Dagblad

Læs et uddrag her:

 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779736979 - 312 sider - oversat af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad - omslag: Mikkel Henssel - udgivelsesdato: 09.10.15

Læs mere om Saša Stanišić
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side