Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Kjeld Laursen
Lyset skinner i mørket - Fjodor Dostojevskij og hans tid
Roman
Pris: 299,95 kr.

I 170 år har den russiske forfatter Fjodor Dostojevskijs romaner fængslet læsere verden over. Hans eget liv er imidlertid lige så fascinerende som hans romaner. Lyset skinner i mørket er en skildring af Dostojevskijs dramatiske liv i romanform, baseret på omfattende research og historiske kilder om ham og om Rusland i midten af 1800-tallet.

Vi følger Fjodor Dostojevskij fra barndommen i lægehjemmet ved fattighospitalet i Moskva til ungdommen i Sankt Petersborg, hvor han uddanner sig til militæringeniør, mens han samtidig fordyber sig i litteraturen og selv begynder at skrive. Hans første roman, Arme mennesker, bliver en strålende debut, men han involverer sig i en politisk sammensværgelse, bliver arresteret og dømt til døden som 28-årig for så at blive benådet på skafottet af tsaren. I stedet idømmes han fire års tugthus i Sibirien efterfulgt af fire år i straffekompagni. Efter udstået straf lykkes det ham at genvinde sit litterære ry med udgivelsen af flere store romaner.

Vi hører om kvinderne i hans liv, om hans epilepsi og spillelidenskab og om hans glæde over børn og familieliv. Samtidig hører vi om to tsarer, og hvordan de får indflydelse på Dostojevskijs liv. Han dør på berømmelsens tinde, knap 60 år gammel, og følges til graven af en tusindtallig skare.

 

 

Forside til pressebrug

 Udgivelsesår: 2017 - ISBN: 9788702234992 - Omslag af Remote Grafik - 372 sider

Læs mere om Kjeld Laursen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side