Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Forfattere

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Italo Calvino

Italo Calvino (1923-1985) var en italiensk journalist og forfatter til en række noveller, essays, filmmanuskripter og romaner. På grund af sin enorme popularitet i både ind- og udland, var Calvino ved sin død den mest oversatte italienske forfatter.


Calvino blev født på Cuba, men flyttede som to-årig med familien til Italien. Hans forældre og bror var alle tilhængere af kommunistiske idealer og desuden akademikere inden for naturvidenskaberne. Calvinos opdragelse var derfor præget af et stærkt politisk engagement og en gennemgående kritik af uddannelsesinstitutioner, religion og konformitet generelt – alt sammen synlige træk gennem Calvinos vidtspændende forfatterskab og øvrige karriere.


Calvino har vundet international hæder for flere af sine skønlitterære værker, og har sideløbende arbejdet i forlagsbranchen. I 1968 var han del af gruppen Oulipo, som bestod af tidens eksperimenterende forfattere – blandt andre Roland Barthes og Claude Lévi-Strauss. Han har også udgivet essays - i medier helt fra store italienske aviser til det italienske Playboy og i et marxistiske tidsskrift.Bøger udgivet af denne forfatter:

Hr. Palomar (2002)
Hvis en vinternat en rejsende - UDSOLGT (2002)
De usynlige byer - UDSOLGT (2000)
Klatrebaronen - UDSOLGT (1999)
Månen som en svamp - UDSOLGT (1999)


Tilbage til forrige side
Til toptil forsidenTil forrige side