Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Indkøbskurv ()
Presse
Om forlaget
Kontakt 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Forfattere

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Ilija Trojanow

Ilija Trojanow (1965) er født i Bulgarien. Som 6-årig flygtede hans familie gennem Jugoslavien og Italien til Vesttyskland som politiske flygtninge. I barndommen boede familien også en årrække i Kenya, og Trojanow har senere boet i både Indien og Frankrig.

De mange møder med forskellige kulturer og sprog afspejler sig også i Trojanows forfatterskab og sproglige stil. Trojanows bøger er i dag oversat til mere end 30 sprog, og han vægter at holde kontakten med flere af sine oversættere. I et interview til Weekendavisen den 2. oktober 2017 har han udtalt:   

»De giver mig feedback på mit sprog og har sagt til mig, at jeg bruger mange neologismer og kombinerer ord på en særlig måde. Det tror jeg er en følge af den måde, som jeg har lært sprog på. Det er ikke med vilje; det er ikke et kunstgreb, men skyldes, at jeg ikke kan finde noget i sproget, som beskriver netop det, som jeg vil beskrive i situationen.

Trojanow har udgivet flere romaner og modtaget adskillige litterære priser, bl.a. Preis der Leipziger Buchmesse for skønlitteratur (2006) og Berliner Literaturpreis (2007). I Tyskland udgav han (sammen med Juli Zeh) den stærkt omdiskuterede bog om overvågningsstaten Angriff auf die Freiheit. På dansk har han udgivet Verdenssamleren (2011), Isbrud (2012), Det overflødige menneske (2014), og Magt og Modstand (2017) på Tiderne Skifter. 
Bøger udgivet af denne forfatter:

Magt og modstand (2017)
Det overflødige menneske (2014)
Isbrud (2012)
Verdenssamleren (2011)


Tilbage til forrige side
Til toptil forsidenTil forrige side