Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

F.P. Jac (Flemming Palle Jacobsen)
Fra mine unge bevægelser
Pris: 299 kr.

Efterladt og ikke bogført prosa 1980-2008

F. P. Jac døde 25. december 2008. Han efterlod sig forskellige manuskripter, hvoraf nogle allerede er udgivet. Med denne bog afrundes hans prosaforfatterskab, idet den rummer (næsten) alle efterladte prosatekster samt alle de prosatekster, redaktøren har kunnet opspore, som ikke har været trykt i en af F. P. Jacs egne bøger – dvs. tekster fra aviser, tidsskrifter og antologier.

F. P. Jacs forfatterskab hører til de vigtigste i det 20. århundredes danske litteratur. Hans prosa er – som hans poesi – kendetegnet ved hans formidabelt nyskabende sprog, og også tematisk er der overensstemmelser. Bogen indeholder tekster af vidt forskellig karakter. Der er noveller – oftest af erotisk karakter – der er erindringsessays fra barndommen og fra den første tid som forfatter. Der er overvejelser om poesi, tekster om malerkunst og enkelte kunstnere. Men først og fremmest er bogen en besyngelse af livet i alle dets facetter.

Med denne bogs udgivelse er det muligt at se F. P. Jacs forfatterskab i sin helhed. Bogen afslutter udgivelsen af hans efterladte skrifter. I 2010 udkom et tilsvarende bind med alle F. P. Jacs efterladte og ikke bogførte digte med titlen Man tror man samler sig til hele livet. Begge bind er redigeret af Asger Schnack.

Pressen skrev:

''som bidrag til helhedsbilledet af det, forfatteren selv kaldte for sit »spraglede og alvors-glade forfatterskab«, er bogen vigtig og for Jac-fans slet ikke til at komme uden om.'' - Berlingske   

" Fra mine unge bevægelser er en guldgrube af prosastykker fra en af de største i moderne dansk litteratur.'' - Kristeligt Dagblad 

''F.P.Jac er en af de mest lysende stjerner på den danske litteraturhimmel, og derfor hører dette bind naturligt hjemme på ethvert bibliotek..'' - LektørudtalelseUdgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779734319 - 392 sider. Redigeret af Asger Schnack.

Læs mere om F.P. Jac (Flemming Palle Jacobsen)
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side