Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

Christine Dreyer Alexandersen, Kirstine Dalsgaard Larsen
Elitefeministerne - 25 års udskældt ligestillingskamp
Pris: 149,95 kr.

Feminisme er hot. Emner som hverdagssexisme, kropsidealer, kønsstereotyper, privilegier og magt er igen en del af den offentlige debat, og de sociale medier agerer nutidens virtuelle basisgrupper.

De kloge siger, at en fjerde feministisk bølge ruller ind over landet. Men for bare få år siden var ”feminist” et skældsord, og efter 1970’ernes kvindekamp var en ligestillingsdebat i årtier ikke til at banke op herhjemme. Nogle få feminister har dog løbende kæmpet kampen.

Elitefeministerne – 25 års udskældt ligestillingskamp giver ordet til en række af dem, der ofte har måttet bruge deres sparsomme taletid på at sige ”Jeg hader ikke mænd”, ”Jeg kan godt lide sex” og ”Jeg har da hørt min egen latter”. De har alle på et tidspunkt været en del af Kvindeligt Selskab – i dag Selskab for Ligestilling – der i nu et kvart århundrede stædigt har insisteret på en farverig ligestillingsdebat i Danmark – og fået hug for det.

Hvordan har de kæmpet? Hvad har forandret sig i Danmark og i ligestillingsdebatten? Og hvad har især ikke?

”Ingen af os går med illusioner om at blive elsket som feminister, men mediernes ofte mærkværdige framing både dengang og nu er tankevækkende i en demokratisk debat. For lige som i dag, bliver beskrivelsen af os som ’forkælede læbestiftsfeminister’, der ikke redder dem, der virkelig har brug for ligestilling, brugt til at skamme os ud. For vi skal ikke komme her med vores viden. Og vores personlige erfaring er for øvrigt helt irrelevant.” - Anita Frank Goth

★★★★ - "Elitefeministerne anbefales uden tvivl herfra ... Det er interessant læsning som uden tvivl sætter en masse tanker i gang." - Frk. LitteraturUdgivelsesår: 2016 - ISBN: 9788702220278 - 196 sider - Omslag af: Remote Grafik v/Lars Ole Nielsen

Læs mere om Christine Dreyer Alexandersen
Læs mere om Kirstine Dalsgaard Larsen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side