Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

Eric Jarosinski
NEIN. Et Manifest
Pris: 169,95 kr.

NEIN. Et Manifest er en filosofisk undersøgelse af vor tids mest presserende spørgsmål. Og mindst presserende. Inspireret af Nietzsches, Karl Kraus’, Walter Benjamins og Theodor W. Adornos aforismer, genopfinder Jarosinski filosofien for en verden, der er dømt til distraktion. Det er kritisk teori og filosofi for mennesker, der ikke kan koncentrere sig om kritisk teori og filosofi.

NEIN. Et Manifest er ganske unik i form og indhold. Den forener korte, pointerende, filosofiske tekster med livets væsentligste – og uvæsentligste emner. Den blander populærkultur med akademisk lingo. Det er kritiske aforismer om dette og hint, skrevet med lyrisk tæft og intellektuelt overskud. Det er Frankfurterskolen møder Twitter, det er lyrisk, tysk og humoristisk-kritisk. Det er Brinkmann møder Adorno.

 

Svend Brinkmann anbefaler NEIN. Et Manifest:

"Facebook er sjovt, men Twitter er klogt. Og her findes bl. a. Nein Quarterly, som leverer daglig negativistisk kulturkritik på 140 tegn, baseret på filosoffer som Nietzsche, Marx og Adorno. Det er både sjovt og intelligent, og Eric Jarosinski, der er manden bag, har mere end 100.000 følgere, og han har måttet sige sin universitetsstilling op grundet successen. Det lyder måske overfladisk, men det er overraskende pointeret, og det overfladiske stikker ikke så dybt her."

 

Bogen er udsprunget af Jarosinskis Twitter-profil Nein. Quarterly, der blev til, mens hans stadig var ansat på universitetet og som med tiden også umuliggjorde hans karriere der og forvandlede ham til en #failedintellectual. Profilen er med 140.000 følgere over hele verden blevet lidt af et fænomen, og Jarosinski har nået et publikum, han aldrig ville have nået inden for universitetet - hvor den gennemsnitlige, akademiske artikel opnår et publikum på 3 læsere.

NEIN. Et Manifest er udkommet på syv sprog – og nu altså også på dansk, oversat af Anders Engberg-Pedersen og med forord af Knud Romer.

 

Udvalgte anmeldelser:

”Jarosinski kalder sig nihilist, og ifølge gloselisten er nihilismen »den idealistiske forestilling, at intet kan ændre verden«. Men at intet kan ændre verden er netop en revolutionær tanke – deraf idealismen – fordi det udtrykker den store kraft i negationen. Knud Romer skriver videre på dette paradoks i sit veloplagte forord under overskriften ’Kun intet er godt nok’. Læs ’Nein’, og forvis dig om det. Den vil næppe ændre dit liv. Det lover jeg.” ♥♥♥♥♥ Politiken

 

Læs et uddrag af bogen:

 Udgivelsesår: 2016 - ISBN: 9788702231724 - 156 sider - I kommission hos Tiderne Skifter – Udgiver: A Mock Book / Urgent.Academy

Læs mere om Eric Jarosinski
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side