Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

Sara Linderoth Bouchet
Hjem
Roman
Pris: 299,95 kr.

VINDER AF ROMANKONKURRENCE OM FLYGTNINGE

Dansk Flygtningehjælp, Dansk Forfatterforening og forlaget Tiderne Skifter opfordrede i september 2015 danske forfattere og forfatterspirer til at skrive en roman med flygtninge som hovedtema. 27 manuskripter blev sendt ind, fem kom i finalen, ét manuskript blev endeligt valgt af juryen bestående af Ida Jessen, Dy Plambeck, Peter Frederik Jensen, Jo Herman, Mai Misfeldt, Lotte Thrane og Claus Clausen. Vinder af konkurrencen blev romanen Hjem af Sara Linderoth Bouchet (f. 1980).

”Sara Linderoth Bouchet kan simpelthen skrive – på en måde der egentlig er sjælden for en debutant  med et overskud, en menneskelig indsigt og et sprog der i lange passager er så nærværende skønt, at det, selv mens det fortæller om grusomheder, kan føles som et kærtegn, og det, selv mens vi er ved at drukne i håbløshed, i sig selv ER et håb," lyder en del af juryens begrundelse fra Ida Jessen.

Hjem er en roman om en families flugt, tvivl og frygt – en fortælling om at miste sine rødder, sit hjem og sit hjemland. Men det er også en roman om stærke familiebånd, om at skabe en ny tilværelse, om at høre til, finde ro og overkomme rodløsheden.

Som voksen ser Aron tilbage på sin barndom og opvækst. Han flygter som dreng med sin familie fra Damaskus i Syrien, og efter en turbulent rejse ender de i Solhaverne, et kommunalt boligbyggeri i en større dansk industriby. Et tæt befolket sted hvor man bor, men hvor det er svært at leve; hvor selv drømmene forekommer håbløse, hvor alle kender hinandens ulykke, men ingen taler højt om volden, misbruget eller den voksende kriminalitet.

Her dukker pigen Bea op som Arons redning og ven, som et vildt, mystisk og forvirrende bekendtskab. Bea er både hårdkogt, hæmningsløs og sårbar, og hun bliver genstand for Arons betingelsesløse betagelse.

 

Pressen skrev:

"Det er en meget hjertegribende, meget indsigtsfuldt skrevet roman, som anbefales på det varmeste."

- KRISTELIGT DAGLAD

 

Læs et uddrag af bogen:

 Udgivelsesår: 2016 - ISBN: 9788702232097 - 301 sider - Omslag af: Mikkel Henssel

Læs mere om Sara Linderoth Bouchet
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side