2019/2020 Champions League tager form

Denne Champions League sæson sluttede med en sejr til Liverpool FC, efter holdet – uden de store helt overraskelser – slog Tottenham Hotspur 2-0. Det er sjældent, at to hold fra samme nation mødes til finalen i den europæiske klubturnering – og det var kun anden gang, at to engelske hold mødtes for at kæmpe om den prestigefyldte titel. Liverpool har nu vundet 6 ud af de 9 gange, hvor holdet har været med i en Champions League-finale. Mod Tottenham Hotspur har holdet vundet 79 ud af i alt 170 tidligere kampe. Sidst Liverpool vandt Champions League var tilbage i 2005, hvor de spillede mod Milan og vandt i straffesparkskonkurrencen.     

Fans verden over fulgte spændt med i den meget medieomtalte sæsonfinale, men snakken går allerede om næste omgang. Chancerne for, at Liverpool vinder Champions League i 2020 er store, hvilket bookmakers er enige i. Hvis man satser på Liverpools gentagne sejr, får man kun sine penge 7 gange igen – det er i hvert fald sådan de nuværende Champions League odds på fodbold-betting siderne ser ud. Hvis man vil øge spændingen ved at tage en større risiko, så kan man satse sine penge på, at FC København vinder hele turneringen. Bookmakers giver nemlig pengene 500 gange igen, hvis Danmark løber med Champions League sejren for første gang nogensinde. Indtil videre er det dog ikke engang sikkert, om FC København kommer til at være med i turneringen. Holdet mangler stadig at blive kvalificeret. Man kan heppe med de danske fodbolddrenge over sommeren, hvor de skal igennem tre kvalifikationsrunder og seks kvalifikationskampe i alt. Ryger de ud af Playoff-runden, er de i stedet kvalificeret til Europa League-gruppespillet.   

26 hold er allerede blevet kvalificeret til Champions League i 2019/2020. Lad os se på, hvem det er. 

Udover Liverpool, så spiller Tottenham Hotspur, Manchester City og Chelsea med for England i næste runde og er dermed blandt de 26 nuværende deltagere. De seks øvrige pladser vil blive fyldt ud over sommeren. Sandsynligheden for at Tottenham kommer med i finalen igen er lille, men ifølge bookmakers er den endnu mindre for, at Chelsea gentager succesen fra 2012. Bookmakers regner med, at Manchester City har blod på tanden efter årets kvartfinaletab til Tottenham. Holdet er derfor det sikreste valg, når det gælder odds: 7/2 står den på foreløbigt. 

Siden Chelsea vandt europaligaen i år, ved holdet allerede, at de skal være i første pulje, når der i august 2019 skal trækkes lod om grupperingerne. Liverpool, Barcelona, Juventus, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain og Zenit St. Petersborg er også i første pulje, mens Tottenham er i anden pulje sammen med Real Madrid, blandt andre. Hvis FC København bliver kvalificeret, så kommer de til at være i fjerde pulje sammen med Lille og det italienske hold Atalanta, som er med i ligaen for første gang. 

Følgende hold går altid direkte videre til gruppespillet: vinderne af UEFA Champions League, vinderne af UEFA Europe League, de top 4 hold fra den tyske, engelske, italienske og spanske liga, de top 2 hold fra den russiske og franske liga samt vinderholdet fra Portugal, Ukraine, Belgien og Tyrkiet. 

Real Madrid har vundet Champions League flest gange: 13 i alt og 6 gange mere end AC Milan, som kommer i anden række. Efter årets sæson, ligger Liverpool nummer 3 med 6 Champions League-titler i alt.  

Mellem september og december vil holdene spille 6 kampe i gruppespillet. Det er først til forår næste år, at fansene finder ud af, hvilke hold der skal spille i kvart- og semifinalen. Selve finalen kommer til at foregå lørdag den 30. maj 2020 på Ataturk, det olympiske stadion i Istanbul. Sidst de hostede Champions League var i 2005, hvor Liverpool også løb med pokalen.   

Der er langt til næste maj og man ved aldrig, hvad fodbold bringer. Barcelona så ud til at stå stærkt i starten af sæsonen, men det hele ændrede sig, da Liverpool slog dem i semifinalen. Det kommer til at have store konsekvenser for træneren Ernesto Valverde. Selvom han ikke er blevet fyret endnu, så går der rygter om, at han muligvis bliver udskiftet med Roberto Martinez, tidligere træner af Belgiens landshold, som var med i VM-semifinalen. Tidligere Juventus manager Massimo Allegri er også ledig efter at have sagt sin stilling op i maj 2019. 

Tiden må vise, hvad fremtiden bringer.  

Indtil videre, må man fokusere på, hvad man ved. Her er listen over alle hold, som allerede har sikret sig en plads i Champions League-turneringen 2019/2020:     

England: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur

Spanien: Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid, Valencia

Italien: Juventus, Napoli, Atalanta, Internazionale Milano

Tyskland: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Bayer Leverkusen

Frankrig: Paris Saint-Germain, Lille, Lyon

Rusland: Zenit St. Petersburg, Lokomotiv Moskva

Portugal: Benfica

Ukraine: Shakhtar Donetsk

Belgien: Genk

Tyrkiet: Galatasaray

Østrig: FC Salzburg

Skriv et svar